Web Analytics Made Easy - Statcounter

دست و پنجه نرم کردن مردم و مسئولان برای بی اثر کردن تحرم‌ها به دغدغه هر روزه همه مردمان این سرزمین تبدیل شده و همگی سعی دارند تا با تغییر رفتار و اتخاذ تمهیداتی در این جنگ ناجوانمردانه اقتصادی پیروز شده و طرف مقابل را مغلوب و پشیمان نمایند. در این بین اقدامات و بیانات همه مسئولان اجرایی و غیر اجرایی کشور و در همه رده‌های قوای سه گانه از اهمیت دوچندان برخوردار است، زیرا این سخنان می‌تواند مرهمی بر درد باشد یا نمکی بر زخم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همراهی و همیاری مسئولان دولت سیزدهم اتفاق فرخنده‌ای است که این روزها شاهد جلوه‌های مختلفی از آن هستیم. از حضور میدانی مسئولان در فاجعه آبادان گرفته تا سرکشی‌های روزانه به بازار برای رصد تامین کالاهای اساسی مردم و یا سفرهای استانی هفتگی هیئت دولت که همگی تاثیر مهمی در کسب اطلاعات دست اول و بدون سانسور از کف جامعه برای دولتمردان و مسولان دارد. وقتی وزیر یا مدیری در بین مردم حضور می‌یابد قطعا بهتر می‌تواند درد دل و گلایه‌های آن‌ها را بشنود و برای رفع آنان تصمیماتی اتخاذ نماید. اما گرچه این اقدام مناسب و بسیار تاثیر گذار است، اما باید گفت متاسفانه کافی نیست.

درباره اینکه چه اقداماتی می‌تواند تکمیل کننده این گونه رفتار مسئولین باشد می‌توان موارد متعددی را بیان کرد، اما شاید مهمترین اقدامی که تکمیل کننده این حضور میدانی و کسب اطلاع از مردم است این است که همه مسئولان و مدیران از رده‌های پایین تا رده‌های بالای مدیریتی در کشور باید خود را در جریان و فرآیند تصمیم خود قرارا داده و به عبارت دیگر از نقطه ابتدایی تا نقطه آخر این مسیر تصمیم گیری در کنار مردم زندگی کرده و خود را در این شرایط قرار دهند.

مثلا وقتی مسئولی قرار است درباره تغییر یک شیوه مدیریتی در کشور نظر بدهد یا اقداماتی انجام دهد باید بداند که آن تصمیم چه متن و حاشیه‌هایی خواهد داشت. اگر قرار است تصمیمات مهمی برای بازار اتخاذ نماید باید خود در کف بازار حضور داشته باشد و مایحتاج روزمره خود را به مانند هشتاد و چندی میلیون ایرانی تامین نماید. باید از ناوگان حمل و نقل عمومی به طور غیر نمایشی و بدون دوربین و تصویر بردار استفاده کند تا درک کند که مثلا فلان تصمیم و یا رفتار او تا چه حد و تا کجا توانسته اثر مثبت یا منفی داشته باشد.



بیشتر بخوانید :
گرگ ها حتی هنگام خواب هم چشمان شان باز است / چرا ایران باید «موشک بالستیک» داشته باشد؟
درخواست «دستور اکید» معلمان از رئیسی درباره رتبه بندی
بیانیه‌ انتقادی مجمع مدرسین‌ و محققین حوزه علمیه قم

یا اینکه وقتی از تریبون‌های مختلف به مردم توصیه می‌شود که باید از اسراف دوری کرد یا بریز و بپاش‌ها ترک نمایند یا مثلا اگر این سختی‌ها را تحمل نمایند در آینده یسری رخ خواهد داد باید متوجه باشیم که این وعده یک وعده الهی بوده و قطعا محقق خواهد شد، اما آیا پس از هر عسری، یسری رخ خواهد داد؟ اگر ما با اتخاذ تصمیمات غیر کارشناسانه و یا احساسی و حتی از پیش تعیین نشده موجب پیش آمدن عسر شدیم آیا درست است که مردم را با توجه به این وعده الهی دلداری داده و از آن‌ها انتظار همراهی داشته باشیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی عالم برجسته و مفسر قرآن کریم در در تفسیر این آیه کریمه که گفته شده فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا می‌گوید: این آیه و آیات مشابه یک پیام مهم و حیاتی دارد. اینکه هرکسی با برنامه ریزی عسر را پشت سر بگذارد قطعا به یسر خواهد رسید و درون هر کار سختی یک خوبی هم هست. ممکن است یسر بی عُسر باشد اما عسر بی یسر نیست ﴿إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً﴾؛ ﴿سَیَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ یُسْراً﴾، اما هرگز نفرمود بعد از یسر دشواری هست این را نفرمود. ممکن است یسر باشد بدون عسر اما ممکن نیست عسر باشد بدون یسر.

حال با توجه به این سخن گهربار و به اعتبار قضاوت خودمانی، خود را قضاوت کنیم که اگر تصمیمی اتخاذ کردیم و پس از مدتی با گلایه‌های فراوان مجبور به اصلاح آن شدیم آیا به عسر انداختن همراه با برنامه ریزی بوده یا بدون برنامه ریزی.

در همین موضوع چند وقت پیش گزیده‌ای از حضور وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی منتشر شده که بسیار مورد توجه قرار گرفت. در این گفتگو کارشناس برنامه به نکته مهمی اشاره می‌کند درباره اینکه به مانند مردم رفتار نکردن یک مسئول یا مدیر دولتی چگونه او را از اصلاح واقعی دستگاه زیر نظر خود محروم می‌نماید.حال با تعمیم همین توصیه می توان گفت که هر تصمیمی که با سرنوشت همه مردم در ارتباط است وقتی با همراهی مردم مواجه خواهد شد که مسئولان هم از تبعات این تصمیم متاثر شوند مثلا آنها هم دچار کاهش حقوق و مزایا یا ... شوند.


حال باید توجه داشت که وقتی به مردم وعده داده می‌شود که قرار است پس از هر سختی، آسانی حاصل آید به لوازم و متعلقات این وعده الهی هم پایبند باشیم و بدانیم که نخست باید در لحظه به لحظه این سختی‌ها به مانند مردم زندگی کرد به مانند آنان مایحتاج خود را تهیه کرد به مانند آنان گذران کرد و از همه مهمتر با اتخاذ تصمیمات مبتنی بر کارشناسی و برنامه ریزی به دنبال طی الطریق از سختی به اسانی بود.

21220

کد خبر 1637537

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مردم سالاری دولت سیزدهم محمد مخبر برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۷۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۴ تن از مسئولان آذربایجان غربی در سامانه سامد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، فردا   دوشنبه  ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی  و تامین اجتماعی استان از ساعت ۹:۰۰ الی۱۰:۰۰   و مدیرکل دفتر فنی،امور عمرانی،حمل و نقل و ترافیک استانداری  و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان از ساعت   ۱۰:۰۰  تا 11با حضور در سامانه ارتباط مردم و دولت (سامد) و از طریق تلفن ۱۱۱ به‌صورت مستقیم پاسخگوی تماس‌های مردم عزیز خواهند بود.

دیگر خبرها

  • کرگر: از هر 10 نفر، 8 نفر مسی را به رونالدو ترجیح می‌دهند؛ آن‌ها تحمل یکدیگر را نداشتند!
  • رئیسی: تقابل آشکار جریان شرافت و شرارت در غرب
  • حضور ۴ تن از مسئولان آذربایجان غربی در سامانه سامد
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • آموزش نمادین رای گیری با صندوق مکانیزه الکترونیکی در سیمرغ
  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • ساماندهی هرچه سریع ساحل گیسوم